EigenwijzeWijze
Training en Coaching

 

Ervaringen en recensies

 

Een startende organisatie in de kinderopvang: Jolanda heeft ons bij de ontwikkeling van ons nieuwe bedrijf ondersteund, mee gedacht een kritische blik geworpen op onze beleidsplannen. We zijn op een prettige, gestructureerde wijze ondersteund bij onze start.

 

Een ouder: We hebben in zwaar weer gezeten en kwamen er niet meer uit rond de opvoeding van onze dochter. Ook niet met de jeugdconsulenten en de andere jeugdhulp organisatie. Jolanda heeft mee gedacht en heeft het met ons gehad over verwachtingen en ze kon ons weer rustig laten nadenken over wat wijs was. Er waren maar twee gesprekken nodig.Een deelnemer van de training "werken met baby's":

De training was waardevol voor mijn werk met de baby’s in de babygroep. Jolanda was een prettige trainer, er was tijd voor praktijkvoorbeelden en er werd gekeken naar ons als pedagogisch medewerkers.

 

Een ouder: De bijeenkomsten voor ouders waren waardevol, ik durf nu meer besluiten en keuzes te maken die passen bij mezelf.

 

Een deelnemer van de training "werken met baby's": 

Ik heb de babycursus als zeer interessant en leerzaam ervaren! Voor mij een bevestiging dat ik al veel dingen goed doe, vanuit mijn eigen gevoel, omdat ik dat logisch vind. Ik vond het ook zeker een eye-opener, want er zijn ook nog wel dingen die ik kan veranderen en verbeteren. De cursus had veel diepgang, maar ook de persoonlijke verhalen en ervaringen van mede-cursisten vond ik erg interessant en leerzaam.

 

Een gezin: We zijn samen en individueel met Jolanda in gesprek geweest. Hebben allemaal verteld wat we zouden willen en hoe wij het zouden willen in ons gezin en wat we daar aan bij kunnen dragen. We hebben elkaar weer “gevonden” en kunnen samen verder. Wij als ouders hebben de juiste tools ontvangen en staan als ouder weer stevig in onze schoenen.

 

Een coachee: Jolanda is een warme persoonlijkheid die in het gesprek oog heeft voor wat goed voor mij is. Zij kan zich verplaatsen in de emotie en die koppelen aan de vaardigheden die ik nodig hebt om te groeien. Een goede coach stelt vragen, blijft op jouw niveau maar daagt je ook uit om je eigen grenzen te verkennen en te onderzoeken welke talenten er zijn en hoe je deze kan gebruiken om te zijn wie je eigenlijk bent. Jolanda doet dit op een heel prettig wijze, ik voel me op mijn gemak.

 

Een coachee: Ik heb Jolanda leren kennen als een enthousiaste, betrokken en warme doelgerichte coach die zich met volle overgave inzet voor mijn ontwikkeling. Het waren warme ontmoetingen.

 

Een ouder: leuke gezellige bijeenkomsten met andere ouders. Ik heb vooral geleerd om te vertrouwen op mezelf. Gezonde voeding staat nu vaker op het programma door de tips die ik heb gekregen. Soms moet je niet te moeilijk denken.

 

Een workshopbezoeker: Ik heb mijn "ballen weer in de lucht", kan beter prioriteiten stellen en kiezen voor mezelf, dank je wel!

 

Een kind ( 7 jaar): Het was leuk bij Jolanda, we deden spelletjes, gingen knutselen en ik leerde er heel veel van, dat had ik alleen niet door. Ik was weer blij en durf meer. 

 

Een jonge professional: Jolanda is duidelijk en 'to the point'. Ik ken inmiddels mijn kwaliteiten en valkuilen, weet ze toe te passen in mijn dagelijkse werk. Ik kan weer verder. 


Een moeder: 5 jaar geleden zijn we met onze zoon het diagnosetraject ingegaan. Jolanda heeft daarin naast ons gestaan. Na de diagnose, Syndroom van Asperger, zijn we het behandelingstraject ingegaan met de diagnosticerende instantie en Jolanda. Hierbij hebben we de begeleiding, ondersteuning en de coaching van Jolanda perfect op elkaar af weten te stemmen. Met als uitgangspunt het belang van het kind met zijn behoeften, sterke kanten, beperkingen en verwachtingen. Maar altijd passend in de gezinssituatie. Altijd inspelend op zijn ontwikkelingsfases en daar de coaching op aanpassend. In 5 jaar tijd hebben we “een bang vogeltje” de basis en tools mee kunnen geven dat hij vol vertrouwen en stevig in zijn schoenen, over een paar maanden, naar het (regulier) voortgezet onderwijs gaat.